Lillwi Lyreö - Consilium   


 39 dagar kvar

Hej,

Jag har under ett antal år hjälpt Mercy Ships i Sverige med att översätta texter på min fritid. Texterna och alla berättelser om livsförändrande ingrepp har berört mig väldigt mycket, så när jag nu får den fantastiska möjligheten att få komma ombord som volontär på Africa Mercy, i Guinea, känner jag stor tacksamhet. Jag ser fram emot att få se och uppleva det fantastiska arbetet som Mercy Ships gör med egna ögon och jag ser fram emot att få träffa människor i olika åldrar och livssituationer i en helt annan miljö.

Idag arbetar jag som Controller på Finansavdelningen på Consilium Marine & Safety AB men jag har tidigare arbetat flera år inom logistik och jag är djupt imponerad av hur man lyckas driva detta sjukhusfartyg, med allt vad det innebär, på ett så framgångsrikt sätt.

På Africa Mercy kommer jag att hjälpa till inom service sektorn och då troligtvis som Housekeeper eller liknande, varhelst där det behövs en hjälpande hand. Jag ser fram emot arbetet och det kommer att bli en skön omväxling att slippa budget, prognos och alla siffror under min månad ombord.

Samarbetet med Mercy Ships och Consilium startade 2015 och fördjupades under 2017 då volontärprogrammet startades upp. Tack vare detta samarbete har jag nu fått möjligheten att arbeta som volontär under en månad på ett av fartygen.

Ett av Consiliums strategiska mål är att vara ”A Great Place To Work” och den här möjligheten knyter verkligen an till det. Consilium vill ge all personal möjlighet att bidra som volontärer och det är även en viktig del av vårt hållbarhetsarbete där vi aktivt tar ett socialt ansvar. Vi är även mycket stolta över att det nya fartyget (2020), Global Mercy, kommer att vara utrustat med brandsäkerhetssystem från Consilium.

Den 17 februari går mitt flyg till Guinea och mitt äventyr börjar äntligen, stort tack alla inblandade för denna möjlighet.  

Vill ni ge en gåva till Mercy Ships fantastiska arbete så får ni trycka på den gröna knappen.

// Lillwi Lyreö


Consilium - www.consilium.se
är en av världens ledande leverantörer av produkter och system för säkerhet.
Produktprogrammet omfattar bland annat brandskydd, med detektion av rök, värme, eldflammor, gas och utsläpp av rökgaser. Dessutom marknadsförs kompletta brandskyddssystem inklusive släckningssystem till olje- och gasindustrin samt kraftindustrin. En ledstjärna i Consiliums erbjudande är att bidra till att skydda människor, materiella värden och miljön. Consiliums mål är att vara kundens förstahandsval när säkerheten står i fokus och erbjuda marknadens bästa kundvärde. Genom att utnyttja koncernens kompetens, långa erfarenhet och höga innovationsförmåga, ska Consilium utvecklas till en ledande aktör inom valda marknads- och produktsegment och därigenom skapa värden för aktieägarna.
Consilium är noterat på Nasdaq Stockholm, har 700 anställda och omsätter 1 400 MSEK.

Mercy Ships - www.mercyships.se

Mercy Ships äger världens största civila sjukhusfartyg Africa Mercy och har hjälpt 2,5 miljoner människor sedan starten 1978. Africa Mercy har 6 operationssalar och 80 vårdplatser. 450 besättningsmän jobbar ombord med olika saker.

 

 


Mercy Ships Sverige • Box 7008 • 402 31 Göteborg • 031-77 66 936 • Swish: 90 00 936 • Plusgiro: 90 00 93-6 • Bankgiro: 900-09 36